Başkanın Mesajı

Omega Denizcilik Mühendislik ve Enerji A.Ş. (Omega Marine) isimli şirketimiz iş yaşamımızın gelişen dinamikleri sonucunda 2002 yılında doğdu.

Omega Marine, grup şirketlerimizden Delta Marine' nin hızlı bir şekilde gelişmesinin diyalektik bir sonucu olarak faaliyet hayatına başlamıştır. Delta Marine tarafından geliştirilen özel ve inovatif bazı gemi tasarım projelerinin uygulama alanında önemli bir desteğe ihtiyaç duyması Omega Marine' nin ortaya çıkış nedenlerinin başında gelir.

Delta Marine' nin yaratıcı önderliğinde gerçekleştirilen tasarımlar bir diğer grup şirketimiz Mesh tarafından sağlanan mühendislik ve yazılım temelli Ar-Ge desteği ile bilgisayar ortamında en ince detayına kadar geliştirilmektedir. Tasarımın bilgisayar ortamından tersane sahasına geçirilmesi sırasında ortaya çıkan sorunların çözülmesi, sahada çözüm üretme gereksinimlerinin karşılanması ve gemide kullanılacak malzeme ve ekipmanların seçimi ve tedarik edilmesi gibi konular ise Omega Marine' nin ilk çalışma faaliyetleri olmuştur.

Omega Marine üretim alanındaki deneyimlerini Delta Marine ve Mesh' e geri besleme şeklinde aktararak yeni ve özel tasarımların üretilmesine katkıda bulunmaktadır. Bu sayede grubumuz Delta Marine' nin tasarladığı, Mesh' in tasarımı doğruladığı ve Omega Marine' nin tasarımı uyguladığı bir “entegre gemi inşa çözümü” üreterek deneyimli kadrosuyla müşterilerine en uygun hizmetleri sağlamaktadır.

Omega Marine Türk ve yabancı armatörlere verdiği hizmetlerin yanında, kendi adına inşa edip ihracatını gerçekleştirdiği ELBA isimli gemi ile Armatör Şirket olma yolunda önemli bir adım atmıştır. Çok gelişkin bir tasarım ve üretim kalitesi ile ortaya çıkan ELBA' nın global ekonomik krizin en yoğun olduğu dönemde, kriz öncesi deklare edilmiş fiyatla ihraç edilmiş olması çok önemlidir. Kastamonu' nun Cide ilçesinde inşa olanaklarının çok kısıtlı olduğu bir ortamda üretilen gemimizin tesliminden bu yana geçen sürede içinde en küçük bir sorun yaşamadan hizmet vermeye devam ediyor olması Omega Marine' nin işindeki titizliğinin bir göstergesidir.

Omega Marine' nin perspektifinde denizcilik ve gemi inşa alanında yurtdışı menşeli ortaklıklar gerçekleştirmek ve enerji alanında yeni yatırımlara girmek geleceğe yönelik hedefler olarak belirlenmiştir.

Yarattığı olumlu sinerji ve çözüm ortağı olduğu şirketlerin dayanışması ile Omega Marine' nin rotası hep ileri, çıtası hep yükse olacaktır.

Bu başarılarda emeği ve katkısı olan herkese teşekkür eder; saygılarımı sunarım.

H. Bülent ŞENER

03.01.2011