Çözüm Ortakları

Omega Marine tecrübeli kadrosunun yanında güçlü çözüm ortaklarıyla beraber denizcilik sektöründe müşteri ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayan, başarılı ve sürdürülebilir çözümler üretmektedir. Bu sayede denizcilik sektörüne yatırım yapmayı düşünen kişilere ve firmalara "Entegre Gemi İnşa Çözümü" sunabilmektedir.

Bu çözüm kapsamında Omega Marine çözüm ortakları olan Delta Marine ve Mesh'ten gemi inşa sürecinin en önemli ve ne belirleyici unsuru olan tasarım, mühendislik hesapları, ileri mühendislik analizleri ve proje yönetimi konularında destek almaktadır. Bu güç birliğinin sonucunda her bir ortağın çözüme verdiği katkıları aşağıdaki şekilde özetlemek mümkündür.

Omega Marine: Gemi inşası ve taahhüdü

 
 

Delta Marine: Gemi tasarımı ve tasarım danışmanlığı

 
 

Mesh: Mühendislik analizleri ve yazılım sistemleri

 
 

Delta Marine ve Mesh hakkında genel bilgiler aşağıda verilmektedir. Detaylı bilgiler için firmaların web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

 

Delta Denizcilik Mühendislik ve Bilgisayar San. ve Tic. A.Ş. (Delta Marine)

www.deltamarine.com.tr

Delta Marine, Omega Marine ve Mesh'in içine bulunduğu çözüm ortaklığı grubunun ana firmasıdır. 1996 yılında kurulan şirket başta gemi olmak üzere deniz yapılarının inşası için tasarım hizmetleri ve çözüm danışmanlığı yapmaktadır.

Türkiye'deki en önemli gemi inşa projelerine tasarımcı kimliğiyle imza atmayı başaran Delta Marine gerek yerli gerekse yabancı armatörlerin sahip olduğu ve dünyanın dört bir yanında seyir halinde olan yüzlerce geminin inşasında önemli rol oynamıştır.

Delta Marine, alanında uzman, gemi inşa mühendisi, makine işletme mühendisi, makine mühendisi, mimar, endüstri mühendisi, endüstri ürünleri tasarımcısı gibi çeşitli disiplinlerde eğitim almış deneyimli kadrosu ve son sürüm 3B tasarım, gemi tasarımı ve mühendislik yazılımları ile ticari ve askeri amaçlı gemilerin projelerini mühendislik sanatı anlayışıyla gerçekleştirmektedir.

Tasarladığı projelerin uygulamasından ve kullanımından gelen geri besleme bilgilerini, kurumsal birikim haline getiren Delta Marine müşteri memnuniyeti odaklı ürün geliştirme felsefesi ile, ekonomik, kolay inşa edilebilir, güvenli, konforlu, estetik ve çevreci gemi tasarımı yapmayı ülkü haline getirmiştir.

Delta Marine, gemi ve deniz mühendisliği konusunda - temel gemi tasarımı, üretim mühendisliği, mühendislik yönetimi, ileri mühendislik analizleri ve üretim sonrası işletme için gerekli mühendislik hizmetlerini içeren- bütünleşik çözümler sunmaktadır. Delta Marine, gemi, yat, offshore gibi deniz araç ve yapılarını inşa eden ve/veya işleten, askeri ve ticari gemi endüstrisinde faaliyet gösteren tüm denizcilik sektörü firmalarına hizmet verebilmektedir.

 
 

Mesh Mühendislik va Yazılım A.Ş. (MESH)

www.mesh.com.tr

MESH Mühendislik ve Yazılım A.Ş. (MESH) 2002 yılında farklı sanayi kolları için bilgi teknolojileri tabanlı mühendislik ve yazılım çözümleri üretmek üzere kurulmuş bir teknoloji ve çözüm danışmanlığı şirketidir.

Kökeni, mühendislik ağırlıklı birçok iş disiplininin karmaşık ve dinamik ilişkiler ağı içinde çalıştığı denizcilik sektörü olan MESH, sektöre özgü hizmetler üreterek çıktığı yolda edindiği geniş tecrübelerle farklı iş alanlarına hizmet verebilir hale gelmiştir. MESH ana çalışma alanlarını Sonlu Elemanlar Yöntemi (SEY-FEM) ve Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği (HAD-CFD) ile İleri Mühendislik hizmetleri ve kullanıcıların gereksinimlerine özelleştirilmiş akıllı mühendislik/iş yönetimi yazılım ve sistemlerini geliştirme olarak belirlemiştir.

 

MESH, Makine Mühendisliği, Gemi İnşa Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği gibi çeşitli mühendislik disiplinlerinde eğitim almış güçlü bir kadroya sahiptir. MESH'in uzman kadrosunun, sabit/hareketli deniz, kara ve hava yapılarının sonlu elemanlar (SEY-FEM) yöntemi ile statik ve dinamik analizleri; hesaplamalı akışkanlar dinamiği (HAD-CFD) yöntemi ile hidrodinamik, aerodinamik analizler üzerine yaklaşık 10 yıllık bir tecrübesi vardır. MESH İleri Mühendislik bölümünün amacı, uygun ileri mühendislik yazılım araçlarını kullanarak her seviyede mühendislik tasarımı doğrulamalarını ve iyileştirmelerini gerçekleştirmek suretiyle, insanların kullanımına sunulacak yapıların dayanıklı, güvenilir ve isterleri karşılama özelliğine sahip olduklarının kanıtlanmasını sağlamaktır.

 

Yazılım ve sistem geliştirme işlerine gemi tasarım faaliyetlerini kolaylaştırmak ve hızlandırmak için uygulamalar geliştirerek başlayan MESH, kısa sürede hizmet ve ürün çeşitliliğini artırarak gemi inşa, doküman yönetimi, proje ve iş yönetimi alanlarına yönelik ürünler geliştirmeyi başarmıştır. MESH Gemi Tasarımı, Gemi İnşa, Doküman Yönetimi, Proje ve İş Yönetimi alanlarında akıllı ve kullanıcı dostu yazılım ve sistem çözümleri sunmaktadır.