Omega Marine Hakkında

OMEGA Denizcilik Mühendislik ve Enerji A.Ş. (Omega Marine) 2002 yılında denizcilik sektöründe gemi inşa projelerinde yüksek kalitede yüklenicilik ve danışmanlık hizmetleri vermek üzere kurulmuş bir müteahhitlik firmasıdır.

Kökeni, birçok mühendislik alanını bir araya getiren, çok sayıda proje paydaşının karmaşık ve dinamik ilişkiler ağı içinde işbirliği yaptığı denizcilik sektörü olan Omega Marine, birçok projenin alt ve ana yükleniciliğini yaparak edindiği geniş tecrübelerle bir geminin inşası ve teslimi için yapılabilirlik (feasibility) çalışmasından satın almasına kadar her konuda danışmanlık yapabilme, geminin bir bölümünü veya tamamını (anahtar teslim) inşa etmek üzere taahhüt altına girebilme bilgi ve yeteneğini kazanmıştır.

Köklü ve uzun yıllara dayanan kurumsal birikimi önemli projelerde elde edilen uygulama tecrübesiyle birleştiren Omega Marine bir geminin inşa edilmesi fikrinden ve teslim edilmesine kadar geçen bütün süreçleri tüm detaylarıyla tanımlayabilecek ve yönetebilecek bir kapasiteye sahiptir. Bunun için dünyada gemi inşa sektörünü yakından ilgilendiren ekonomik ve bilimsel gelişmeleri yakından takip eden; en iyi kalitede ve güvenilir hizmeti müşteri memnuniyetini gözeterek sağlayan; uzun yıllardır gemi inşa sektöründe aktif ve birçok başarılı projenin altına imza atmış bir ekip güçlü ve verimli bir işbirliği içerisinde çalışmaktadır.

Omega Marine kurulduğu tarihten itibaren farklı tipte, boyutta ve karmaşıklıktaki gemilerin inşa projelerinde verdiği yüklenicilik ve danışmanlık hizmetlerini geliştirerek anahtar teslim yeni gemi inşa projelerinin müteahhitliğini yapmaya başlamıştır. Hem tecrübeli personeli hem de güvenilir iş ortaklarıyla Omega Marine müşterilerinin ihtiyacına uygun çözümleri hızlı ve kaliteli bir şekilde üretmektedir.

Ayrıca Omega Marine gemi inşa alanında edindiği teknolojik deneyimi sayesinde yakın gelecekte açık deniz ve kıyı yapılarının inşası (platform, liman inşaatı, deniz taramaları, vb.) ve yenilenebilir enerji üretimi alanlarında yüklenicilik ve danışmanlık seviyelerinde hizmetler sunmayı planlamaktadır.